Filmy, ktoré zmenia váš pohľad na biznis

Vlasta Burian v možno málo známej komédii Zlaté dno, no mňa teda určite dostala. Hlavne druhá polovica filmu sa začína podobať na návod k obsluhu maloobchodu. V ukážke to vyzerá až nechutne jednoducho a optimisticky na vo filme Vlasta musel začínať ako zamestnanec papiernictva. Na záver sa vypracoval na spoluvlastníka siete obchodov s papierom v Prahe. Odkaz: Náš zákazník, náš pán.


Vinikajúci film Piráti zo Silicon Valley je príbehom o tom ako Steve Jobs a Bill Gates zmenili svet a dali osobný počítač do rúk bežným ľuďom. Odkaz: dobrý umelci kopírujú, najlepší kradnú :D 


Veľmi dojímavý snímok o tom, aby sme sa nikdy nevzdávali. V hlavnej úlohe vystupuje Will Smith ako obyčajný predajca, ktorému sa ale vôbec nedarí. Po čase ho opustí manželka a on ostáva sám so synom. Finančné problémy ho donútia prespávať po ubytovniach pre bezdomovcov. Nakoniec však založí vlastnú firmu a po čase predá menšinový podiel za niekoľko miliónov USD. Tomuto šťastnému koncu ale predchádzala obrovská viera, drina a túžba po lepšom živote. Will zahral túto úlohu fantasticky. Ide o skutočný príbeh! Odkaz: Nikdy sa nevzdaj!


A teraz poriadna dávka motivácie. Film (dokument) mi zmenil život rovnako ako miliónom ďalších ľudí po celom svete. Vo filme vystupuje aj mnoho vedcov. Veľa ľudí týmto filmom alebo tiež knihou pohŕda a tvrdia že ide o vymývanie mozgov. Je možné že majú pravdu. Záleží na tom ako sa k tomu postavíte a čomu uveríte. Odkaz: Mysli pozitívne a pritiahnite si do života úspech, peniaze a všetko po čom túžite.


Top Secret je príbeh o 16. ročnom chlapcovi, ktorý je rodený podnikateľ. Celá jeho rodina a priateľka mu neustále pripomínali, aká je škola dôležitá pre jeho budúcnosť. On však mal iné plány. Začalo to biznisom s online hrami. Za svoj prvý zárobok si kúpil nové auto ešte počas strednej školy. Nasledovali prvé zlyhania a problémy, no nikdy sa nevzdal. Ide o skutočný príbeh, ktorý končí celkom úspešne. Dnes je hlavný hrdina filmu Top Secret (Billionaire) miliardár a zamestnáva 2.500 ľudí (dnes ma len 26 rokov!) Film si môžte pozrieť na youtube ale našiel som ho len v thajštine (aspoň myslím že to je thajsky) sú tam anglické titulky. Odkaz: Nikdy sa nevzdaj!



Film Czech mad man je inšpirovaný výpoveďou skutočným podnikateľom, ktorý dodnes zarába na doménovom biznise cca 5.000.000 USD ročne. Odkaz: Neboj sa riskovať a skúšaj nové veci!



Snímka Middle Men (Prostředníci) je príbeh o tom ako si v roku 1995 začal raziť porno-priemysel cestičku na internet - a začalo to sypať obrovské peniaze. Nebolo to ale vôbec tak ľahké, ako by sa nám mohlo zdať. Film je natočený podľa skutočného príbehu! Odkaz: Musí ti to myslieť a neboj sa riskovať!

3 komentáre:

  1. doplnil by som film "socialna siet"

    poucenie z neho: peniaze ani konexie ti nic nepomozu pokial mas napad ktory len nosis v hlave alebo do jeho realizacie nedavas vsetko - podstatny nie je samotny napad, ale jeho zrealizovanie

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Film to bol super ale nejako som naň zabudol :D
      vďaka za doplnenie

      Odstrániť
  2. To je nádherné ako vždy človek čo niečo dosiahol a zbohatol tak si to musel najprv mekne vydrieť a odmakať. Často krát už bol na kolenách ale aj napriek tomu to nevzdal a nakoniec dosiahol to pre čo bojoval. Veľmi motivačné filmy Lukáš. Pozrel som si všetky. Niektoré som už videl a niektoré som videl na základe tohoto článku. Palec hore.

    Marek

    OdpovedaťOdstrániť