Ako si vybudovať úspešné návyky

Uvedomujeme si vôbec vplyv našich návykov (dobrých či zlých) na náš život? Náš životný úspech či neúspech je vytváraný práve činnosťami, ktoré neustále a to s určitou pravidelnosťou opakujem a vraciame sa k ním. To sú práve tie naše návyky. Uvediem príklad. Niekto si dokáže celkom úspešne vybudovať v určitom časovom horizonte návyk skorého ranného zobúdzania. Je to úspešný návyk! Väčšina úspešných ľudí vstáva skoro ráno (4:30 - 5:00) Svoj deň tak začínajú podstatne skôr než väčšina menej úspešných ľudí. To je aj dôvod, prečo sú neustále pred väčšinou. Jednoducho si týmto jednoduchým ale zato efektívnym návykom vytvárajú náskok pred ostatnými. Vieš si vôbec predstaviť, že sa zobúdzaš ráno o 4:30 a zažívaš východ slnka. Skorý ranný beh alebo rannú prechádzku v prázdnom parku.

Ako si užívaš to ticho skorého rána? Čo všetko by si dokázal stihnúť naviac a aký náskok pred väčšinou by  si si dokázal vytvoriť? A čo ten pocit? Pocit že si spravili niečo pre seba samého. Myslíš si že už jeden takýto úspešný návyk dokáže zmeniť tvoj život? 
"Ak si vybudujeme úspešné návyky, ktoré budeme s určitou pravidelnosťou neustále opakovať, úspech sa dostaví."
Určite mi dáš za pravdu, že zmeniť neúspešné návyky na tie úspešné nie je vôbec jednoduché. Až 90% ľudí pri zmene svojich návykov neustále zlyháva. To je dosť smutná štatistika a v mnohých prípadoch aj ja sám tvorím súčasť tejto štatistiky. Nedávno som zverejnil rozhovor, kde Pavel Říha rozoberá svoje Podnikanie a slobodu, ktoré mu jeho podnikanie prináša. Pavel posledné 3 roky študoval práve návyky úspešných ľudí, ktoré zároveň testoval sám na sebe. Nakoniec z toho vznikol zaujímavý projekt, ktorí nazval Škola návykov. Je to projekt (video-kurz) o tom ako vybudovať úspešné návyky, zbaviť sa zlozvykov a stáť sa architektom vlastného života

Blíži sa koniec roka a mnohí z nás si budú dávať do nového roka ďalšie predsavzatia. 90% z nich však opäť zlyhá. Pokiaľ chcete aby tie vaše o pravidelnom cvičení, skorom vstavaní, chodení na stretnutia včas alebo o dokončovaní začatých vecí dopadli úspešne, tak vyskúšajte Školu návykov a osvojte sa tak návyky vášho úspechu.

banner-250x250.gif

Čo myslíte? Je problém budovania si úspešných návykov len otázka pevnej vôle? 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára